TRATAMENTUL MOLLUSCUM CONTAGIOSUM
Molluscum contagiosum

MOLUTREX

TRATAMENTUL MOLLUSCUM CONTAGIOSUM

Soluție de hidroxid de potasiu 5% pentru aplicare locală la nivelul pielii

Tratament pentru Molluscum contagiosum (1) (2)

Molluscum contagiosum este o afecțiune a pielii cauzată de un virus și extrem de contagioasă, care afectează în general pielea și, uneori, mucoasele și a cărei prevalență este în continuă creștere în decursul ultimilor 10, în special la copiii cu piele atopică (3).

Molutrex este simplu de utilizat: 1 până la 2 aplicări pe zi până când apare inflamația și înroșirea pielii (de obicei după 2-10 zile). Nu necesită clătire. Poate fi folosit pe față și pe corp (cu excepția zonei din jurul ochilor și și a mucoaselor) la adulți și copii cu vârsta peste 2 ani.

Dispozitiv medical - clasa IIa

Acest dispozitiv medical este un produs reglementat care poartă marcajul "CE" în conformitate cu termenii acestor norme.

Mod de prezentare:

Flacon 3 ml cu 2 aplicatoare 

INGREDIENTE
Ingrediente :

5% Hidroxid de potasiu, apă purificată 

STUDII CLINICE

(1) T. Jansen, R. Romiti – Evaluation of the efficacy and tolerability of 5% Potassium Hydroxide Solution in the treatment of Molluscum contagiosum in Childhood – Clinic of Dermatology – Sao Paulo – Brazil – Akt Dermatol – 2007.

(2) R. Romiti, M.D. – Treatment of Molluscum contagiosum with Potassium Hydroxide: A clinical Approach in 35 children – Departement of Dermatology – Sao Paulo – Brazil – Pediatric Dermatology – 1999
(3) Justin Brown, M.D- Childhood molluscum contagiosum - International Journal of Dermatology 2006,

INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE

1 / Înainte de prima utilizare: Înlocuiți capacul cu cel care este dotat cu pensulă. Această cutie conține, de asemenea, un aplicator fin pentru mai mare precizie în aplicarea pe zonele cu leziuni foarte mici provocate de Molluscum contagiosum.

2 / Aplicarea Molutrex: Deschideți sticla, poziționați-o pe o suprafață plană pentru a evita ca aceasta să se verse și introduceți pensula sau aplicatorul fin în soluție. Treceți peria sau aplicatorul fin peste marginea flaconului pentru a evita formarea picăturilor. Folosiți peria sau aplicatorul fin pentru a aplica produsul fără exces pe leziunile provocate de Molluscum contagiosum, fără a atinge zonele de piele sănătoasă. Reintroduceți pensula sau aplicatorul in soluție la fiecare 2 -3 aplicări. Puneţi capacul la loc după fiecare utilizare.

3 / Uscare: Lăsați să se usuce. În cazul administrării produsului unui copil, acesta nu trebuie să atingă zona tratată în timpul uscării produsului. 

4 / Repetați aplicarea de 1-2 ori pe zi: Repetați aplicarea pe aceeși leziune provocată de Molluscum contagiosum pe parcursul mai multor zile până la apariția inflamației (înroșirii), de obicei după 2-10 zile.

5 / Încetarea aplicării: Opriți aplicarea Molutrex pe o anumită leziune provocată de Molluscum contagiosum atunci când apare inflamația. Acesta este un semnul că leziunea provocată de Molluscum contagiosum va dispărea în 2 până la 6 săptămâni.

IMPORTANT: Nu aplicați produsul pe aceaași leziune provocată de Molluscum contagiosum mai mult de 14 zile consecutive. Dacă nu se observă ameliorări, informați-vă medicul.

Efecte nedorite și iritative:

Ca orice produs activ, acest produs poate antrana efecte mai mult sau mai puțin nedorite, în special sub formă de senzație de arsură sau o iritație trecătoare. Intensitatea iritației depinde de gradul de sensibilitate a pielii și de cantitatea de produs aplicată. Vă rugăm să respectați instrucțiunile de utilizare.

O hiperpigmentație sau hipopigmentație pot să apară după dispariția unei anumite leziuni provocate de Molluscum contagiosum. Acestea vor dispărea spontan.

SEMNALAȚI MEDICULUI SAU FARMACISTULUI DESPRE ORICE EFECT NEDORIT SAU NEPLĂCUT CARE NU ESTE MENȚIONAT ÎN ACESTE INSTRUCȚIUNI.

Recomandări:

Molluscum contagiosum este o infecție cutanată virală contagioasă. Pentru a evita răspândirea virusului, vă recomandăm următoarele:

- Nu folosiţi aceleaşi prosoape cu alte persoane.

- Nu folosiți, piscina în comun cu alte persoane și, de asemenea, nu practicați sporturi de contact.

- Evitați scărpinare lexziunilor provocate de Molluscum contagiosum.

- Evitați contactul sexual pe durata infecției.

PĂR ȘI UNGHII
PENTRU FRUMUSEȚEA PĂRULUI ȘI A UNGHIILOR

NOVOPHANE

O gamă complexă de produse de îngrijire concepute pentru a evidenția frumusețea părului și a unghiilor dvs.

Descoperiți gama

PIELE USCATĂ
HIDRATARE ȘI CALMARE

SENSITÉLIAL

Produse de îngrijire cu toleranță ridicată, potrivite atât pentru copii, cât și pentru adulți, pentru hidratarea și calmarea pielii uscate sau cu tendință atopică.

Descoperiți gama

ACM : LA PRESSE EN PARLE